Förtydligande från styrelsen inför ordinarie föreningsstämma 12 Maj

Inför föreningstämman den 12/5 har begäran om kompletterande upplysningar inkommit till styrelsen.

Bilaga 4: Motion om inglasning av balkonger

Styrelsen tolkar motionärens avsikt som att i första hand undersöka om fler medlemmar med balkong mot Mariedalsvägen är intresserade av att glasa in sin balkong. Det är alltså dessa balkonger som är aktuella i nuläget. Vi vill understryka att ytterligare ett stämmobeslut krävs för att säkra ett godkännande från föreningens medlemmar innan ett eventuellt bygge kan starta. 

I beslutstexten finns dels en skrivelse om att undersöka intresset, dels en skrivelse om att “gemensamt fortsätta processen med bygglov”. Det är styrelsens mening att en sådan process består av följande delar (kan tillkomma fler punkter):

1) Undersöka förutsättningarna för inglasning av balkonger. Här ingår intresset från berörda medlemmar och kontakt med relevant tredje part för att undersöka hur detta skulle kunna gå till. 

2) Arkitektritningar på inglasade balkonger. 

3) Inhämtande av samtycke från berörda grannar

4) Stämmobeslut (kan ske på extrainsatt stämma)

5) Ansökan om bygglov

Styrelsens utgångspunkt är att de som vill ha inglasad balkong också delar på kostnaden. Detta inkluderar bland annat arkitektritningar, bygglovsansökan och själva entreprenaden. Styrelsen kommer vid bifall av motionen att arbeta aktivt för att hjälpa till med det som vi kan för att underlätta processen och minimera kostnaderna för de berörda medlemmarna. 

Medlemmar som inte har balkong mot Mariedalsvägen men som är intresserade av att glasa in sin balkong hänvisas till styrelsen för vidare dialog.

Bordläggning som alternativ i poströstningsformuläret

I poströstningsformuläret finns bordläggning som alternativ på ett antal beslutspunkter. Bordläggning innefattar att stämman beslutar att ej behandla ärendet under den pågående stämman utan skjuter upp ärendet till en senare stämma, ordinarie eller extrainsatt.

Alternativet finns för att man som medlem ska kunna uttrycka att beslutet på punkten borde skjutas fram i tiden, t ex för att ett bättre beslutsunderlag ska kunna tas fram eller för att man anser att frågan bör diskuteras på en fysisk stämma.

Filer